Građevina

Građevina
Suha gradnja

Suha gradnja je brza, sigurna i kvalitetna. Koristi se za uređenje interijera i eksterijera. Kao predstavnici Knauf proizvoda naći ćete cjelokupni asortiman suhe gradnje. Proizvodi vezani za suhu gradnju; profili za učvršćivanje i držanje konstrukcije, učvršćujući elemetni, mase za fuigranje, materijali za toplinsku i zvučnu izolaciju primjenjuju se kod predgradnih zidova, stropova i za pravljenje suhih žbuka.

Knauf nudi sustavana rješenja koja prate svjetske standarde na području energetske učinkovitosti, ekonomičnosti i vrhunskog dizajna. Naši monteri sudjeluju u stručnim edukacijama kao što su protupožarstvo i zaštita od buke, suhi estrih, tehnika obrade spojeva i površina, žbuke i gletanje površina te brojne druge edukacije.

Gipskartonske ploče Knauf

Širokim asortimanom gipsanih i cementnih ploča, Knauf nudi rješenja za sve građevinarske izazove. Tako da ploče za suhu gradnju često nadilaze svoju osnovnu funkciju u postaju dio dekorativne estetke izvedbe.
Knauf ploče razlikuju se prema svojoj izvedbi za razna područja primjene. Prema tome razlikujemo gipskartonske ploče za vlažne prostore, akustične gipsane ploče, protupožarne gipsane ploče, te gipsane ploče čije su površine i uzdužni rubovi obuhvaćeni kartonom za zidove i stropove.

Profli Knauf

Knauf profili primjenjivi su na vanjskim i unutarnjim kutovima, a njihova zaštitna uloga sastavni je dio završne obrade. Njihova primjena ovisi o karakteristikama i područijima primjene samih Knauf ploća- Voda, sol, jaki vjetrovi mogu izazvati oštećenja stoga su Knauf nehrđajući profil idealni za izolaciju balkona, stepenica, terasa, bolnica, bazena i sličnih objekata.

Knauf montažni pribor

Knauf ovjesi, spojnice, kutnici i klipov čine dio knauf sustava suhe gradnje i time osiguravaju sigurnu i jednostavnu montažu. Prateći standarde Knauf profila i njihove raznolike primjene, Knauf također nudi i raznolika rješenja za montažu.

Tehnika pričvršćivanja

Tehnika pričvršćivanja je bitan proces u montaži suhe gradnje. Odabir proizvoda ovisi o svojstvima podloge na koju se primjenjuje, bilo da je riječ o gipsu, drvu, metalu.

Obrada spojeva

Knauf sustavi za završne radove osiguravaju racionalnu izvedbu i visoku čvrstoću. Ispravnom obradom Knauf konstrukcije s gipsanim pločama predstavljaju ravne površine i idealnu podlogu za završne premaze, tapete ili keramičke pločice.

Knauf pribor za završnu obradu spojeva i površina

Knauf pribor za završnu obradu spojeva i površina osigurava dodatnu opornost. Temeljna karakteristika ovih proizvoda jest zaštita i povećana produktivnost sustava suhe gradnje. Zaštitni kutni profili i trake jednostavni su za primjenu i pouzdani. Knauf je razvio kutne profile koji su savitljivi i otporni na udarce što omogućuje dodatnu zaštitu gipsanih ploča. S druge strane, osim što učvršćuju spojeve idalne su kod sanacija pukotina i pri uređenju interijera.

Knauf sustav za klizna vrata

Knauf Pocket Kit sustava za klizna vrata predstavlja niz prednosti. Prvenstveno se podiže vrijednost stambenog prostora na orginalan i elegantan način s obzirom da se pri tome vrata uvlače u zid štedeći prostor. Sustav za klizna vrata se u bilo koje vrijeme može naknadno ugraditi u Knauf pregradni zid, bez većih dodatnih građevinskih zahvata.

ETICS sustavi

Jedan od bitnih zahtjeva za gređevinu je ušteda energije i toplinska zaštita. U odnosu na mjesne klimatske prilike potrošnja energije prilikom korištenja uređaja za grijanje, hlađenje i provjetravanje mora biti jednaka ili niža od propisane razine, a da za osobe koje borave u građevini budu osigurani zadovoljavajući toplinski uvijeti. Jedan od najčešćih načina zadovoljavanja uvjeta uštede energije i toplinske zaštite vanjskih zidova je system ETICS.
Suhomont zajedno sa proizvođačom Lasselsberger – Knauf može ponuditi stručno planiranje i izvedbu ETICS sustava.

Završno-dekorativne žbuke i boje

Bojenje fasade je završna faza gradnje. Pri tome se ne smije zaboraviti da je najbitnija uloga fasade zaštita od klimatskih utjecaja. Osim toga, fasada daje osnovni izgled i opći dojam objektu. Kod odabira odgovarajućeg proizvoda za fasadu, podnožje ili unutarnje zidove i stropove potrebno je poznavati mnoge detalje. Cijelokupni asortiman od Knauf-Lasselsbergera možete pronaći u Suhomontu.

Estrih

Estrih je jedan od elemenata podne konstrukcije. Sustav poda uobičajeno se sastoji od prihvatne podloge, sloja toplinsko - zvučne izolacije, sloja za raspodjelu opterećenja (estriha) i obloge. Zadaća estriha je raspodjela opterećenja i priprema za neku završnu oblogu.

Sustav poda sastoji se od slijedećih slojeva :

 1. Podloga
 2. Toplinska i/ili zvučna izolacija
 3. Odvajajuća folija
 4. Rubna izolacijska traka
 5. Estrih
 6. Obloga (keramika, laminat, parket i sl.)
Keramičarski radovi

Opločavanje površine uvijek predstavlja zadovoljstvo, bilo da se radi o renoviranju ili gradnji novog objekta. Vizualno primjećujemo samo keramičke pločice, no dugotrajna kvaliteta opločenih površina ovisi o materijalima koje smo koristili prilikom gradnje. Lasselsberger-Knauf d.o.o. nudi odgovarajuće, kompletne sustave i materijale za opločavanje, ovisno o vrsti površine i pločice.

 1. Priprema podloge
 2. Izravnavanje poda
 3. Hidroizolacija
 4. Izolacija kuteva trakom
 5. Ljepljenje
 6. Fugiranje
 7. Ispuna kuteva fl eksibilnim silikonskim kitom
Mortovi za zidanje

U prošlosti su se za međusobno spajanje i učvršćivanje raznih elemenata za zidanje (kamen, opeka) najčešće kao vezivo koristili blato, glina, vapno, gips, tras, i na pojedinim mjestima materijali svojim svojstvima slični cementu, te njihove međusobne mješavine. Danas se kao vezivno sredstvo najčešće koristi vapno (gašeno ili hidratizirano) i cement. Kod sanacija povijesnih građevina kao hidraulični vezivni materijal u mortu se koristi vapneni hidrat i tras.

 1. Zid od opeke
 2. Cementni špric
 3. Podložna žbuka
 4. Fina žbuka
 5. Predpremaz
 6. Završna žbuka